fredag 9 maj 2008

LSD drogernas drog

Det är inte för inte man förundras över att den man som idag mest ansetts vara en knarkare faktiskt levt till att kunna bli 102år. Vem är det nu jag pratar om, om inte grundaren av LSD.

LSD - DN

Man kan ju tycka att det är undligt att en knarkare blir 102år, men detta är för att man inte förstår att det inte är drogen i sig som är farlig, utan människan som tar den.

Droger har alltid funnits i vårt samhälle, och finns där fortfarande även i form av alkohol och cigaretter, men dess brukare har ofta varit bättre på att bruka dessa än vi är idag. Shamaner har använt droger för att närma sig andevärlden och de döda. Drogerna användes endast vid särskillda tillfällen ofta förknippade med religion och tro. Detta gjorde nog ofta drogen mindre farlig för individen, då det inte handlade om ett missbruk, utan bruk, och dessutom vid tillfällen då detta bruk hade fullgoda skäl.

Vi har idag tappat den tradition och den kultur som drogerna faktiskt förde med sig, och ett destruktivt handlande har gjort att många idag inte kan hantera de goda och de positiva effekterna. Detta gör att samhället är tvunget att hjärntvätta alla till att droger är ett ofog som dödar människor.

Detta är inte hela sanningen, men vem vill se nyanserna?

andra bloggar om: droger, samhälle

1 kommentar:

1 Aktie Om Dagen sa...

Bra och nyktert skrivet. Vi (folket) behöver få mer kunskap i drogens värld, och om psykedelika överhuvudtaget. Den potential som LSD och meskalin och dess syskon har att förändra världen till något bättre måste läras ut. Eller så tar man och flyttar till indianerna i Sydamerika och finner sin plats i andevärlden. Har du förresten läst Hofmanns bok om LSD?