tisdag 1 juli 2008

Häxor och troll, staten på besök

Att vi kontrolleras, att vi ska kontrolleras, att vi kontrolleras mer och att staten vill ha totalkontroll, det har nog inte undgått någon. Även om farhågor om kontrollen funnits i tiotals år, och den allmäna debatten mer talat om kontroll som något negativt har nu när kontrollen faktiskt är en sanning fler och fler börjat höja rösten om kontrollen som något positivt.

När vi i samma anda pratat om östblocket, där kontrollen var en hemsk vardag i gemene mans liv, så anser fler och fler nu i demokratins namn att kontroll är något önskvärt positivt. Jag undgår inte att fascineras av den totalitära makten genom att förändra folks sätt att tänka.

I trygga Sverige är nu folk så oroliga för främmande makter och elaka figurer så de hellre upplåter sitt privatliv till staten än värnar om sin personlga integritet.

Det är inte första gången vi i Sverige är rädda för häxor och troll, och inte första gången vi är övertygade om att de finns!

EU vill registrera bloggare - DN
PKU registret till för Polisen - DN
Riksdagen röstade igenom FRA lagen - DN

Andra bloggar om: övervakning, avlyssning, Fra-Lagen, demokrati

1 kommentar:

Anonym sa...

Återigen så märker man i DN att de inte är särskillt skärpa med vad de tycks vilja skriva om.

“Men den personliga integriteten tog hem ett par viktiga poängsegrar. Varje framtida regering, oavsett färg, får skärpa argumentationen på området i fortsättningen.”

Knappast DN!.

Det blir ett nog ganska makabert våldtäckt på det svenska folket successivt. Eftersom de vet vad de planerat ett tag nu, det här är ingenting de kom på just i sommar, utan planerat strategiskt för att lägga upp. Lagom lämpligt kom det i samband med fotbolls VM, då de tyckte att ingen skulle ha märkt det. Hade vi vunnit så hade det nog varit förmodligen lättare att ta det då, vilket förmodligen låter ganska kontroversiellt spekulerat, men det är vad den obehagliga känslan i magen och logiken säger.

Kan bara varmt säga välkommen till diktaturen nu, och hälsa dess broder IPREDs ankomst i april, sedan kommer det ta ungefär 1-2 år, innan vi börjar se våra första offer, dvs på folk som inte ingår i deras "mönster/normalisering", för det är än så länge känsligt, men ju mer folk vänjer sig och ser att “inget” händer så går det på lögnen, sedan smäller det till.

Lycka till folk som väljer mellan M och S till nästa val, för både Mona och käre Fredrik har visat sin ståndpunkt till detta.